piątek, 4 kwietnia 2014

Makaron z łososiem i rukolą

Ekspresowe, delikatne danie z nutą cytryny. 

Składniki (porcja):
  • garść makaronu ( u mnie razowe penne)
  • ok 100 g wędzonego łososia 
  • 1 szalotka
  • 1-2 ząbki czosnku 
  • 2 łyżki śmietanki kremówki (opcjonalnie)
  • 1-2 garście rukoli
  • pieprz, sól, pieprz ziołowy
  • otarta skórka z cytryny
  • oliwa z oliwek


Makaron gotujemy al dente. Na oliwie podsmażamy szalotkę, dodajemy czosnek, łososia, otartą skórkę z cytryny. Chwilę dusimy i dodajemy ugotowany makaron, dodajemy śmietankę. Doprawiamy. Po chwili wrzucamy część rukoli, drugą część posypujemy podany już makaron. 

SMACZNEGO!:) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz