Ślimaczki z ciasta francuskiego idealne jako przekąska na imprezę. Robi się je szybko i są bardzo smaczne.
POLECAM.
Składniki ( ok 20 ślimaczków ):
- ciasto francuskie
- szynka ( u mnie polędwica sopocka) użyłam ok 150g
- ser podpuszczkowy ok 250g
- mały słoiczek koncentratu pomidorowego
- zioła prowansalskie
*polecam dodać pieczarki, paprykę, cebulkę, co lubicie ;)
Wykonanie:
Płat ciasta francuskiego rozkładamy, smarujemy koncentratem, posypujemy ziołami, układamy szynkę, ser i rolujemy. Kroimy na małe kółka. Pieczemy ok 15 minut w 200*C.
SMACZNEGO!:)
dobrze, że akurat zaopatrzyłam się w dwa opakowania ciasta francuskiego :)
OdpowiedzUsuńrobię bardzo podobne:) idealna przekąska:)
OdpowiedzUsuńmniam !
OdpowiedzUsuńale pyszności ;)
Fajne, bo można później wziąć np. na uczelnię :)
OdpowiedzUsuńproste szybkie i fajne !;-)
OdpowiedzUsuńproste i efektowne :)
OdpowiedzUsuń