Składniki:
- Opakowanie ciasta francuskiego
- Pęczek szparagów
- Pomidorki koktajlowe
- 1/2 opakowania śmietany 12%
- 2 łyżki startego parmezanu
- 2 ząbki czosnku
- + ewentualnie ulubione zioła
Wykonanie:
Szparagi ugotuj w osłodzonej i osolonej wodzie przez 3 minuty. Następnie zahartuj je w zimnej wodzie.
Śmietanę wymieszaj z otartym parmezanem, rozgniecionymi ząbkami czosnku i ziołami. Masą wysmaruj ciasto francuskie.
Ułóż na wierzch szparagi i pokrojone pomidorki.
Piecz w 200'C przez 15-20 minut.
SMACZNEGO!:)
Ja uwielbiam szparagi pieczone w wędzonce pod sadzonym. Mniam
OdpowiedzUsuńNa pewno są smakowite, ja jednak nie lubię jaja sadzonego. :)
UsuńSmacznie ;-)
OdpowiedzUsuń