poniedziałek, 18 maja 2015

Szparagi na cieście francuskim



Składniki:

  • Opakowanie ciasta francuskiego
  • Pęczek szparagów
  • Pomidorki koktajlowe 
  • 1/2 opakowania śmietany 12%
  • 2 łyżki startego parmezanu 
  • 2 ząbki czosnku
  • + ewentualnie ulubione zioła

Wykonanie:

Szparagi ugotuj w osłodzonej i osolonej wodzie przez 3 minuty. Następnie zahartuj je w zimnej wodzie. 

Śmietanę wymieszaj z otartym parmezanem, rozgniecionymi ząbkami czosnku i ziołami. Masą wysmaruj ciasto francuskie.

Ułóż na wierzch szparagi i pokrojone pomidorki.


Piecz w 200'C przez 15-20 minut. 

SMACZNEGO!:)

3 komentarze:

  1. Ja uwielbiam szparagi pieczone w wędzonce pod sadzonym. Mniam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na pewno są smakowite, ja jednak nie lubię jaja sadzonego. :)

      Usuń