środa, 13 maja 2015

Frittata ze szparagami


Delikatna, łagodna frittata ze szparagami. Polecam dodać do niej inne składniki, aby miała więcej "wyrazu". Mi jednak taka forma jej bardzo odpowiadała. 

Składniki (2-3 porcje)

  • 6 jaj kurzych
  • 8- 10 szparagów
  • 200 g sera twarogowego (u mnie półtłusty)
  • 2 ząbki czosnku
  • ulubione przyprawy, sól
  • szczypta cukru

Wykonanie

Szparagi po umyciu i odcięciu niejadalnych części gotujemy ok 3 minuty we wrzącej, uprzednio posolonej i z odrobiną cukru wodzie. 

Twaróg rozgniatamy, miksujemy z jajami, czosnkiem i ziołami. Masę przelewamy do formy lub naczynia lekko posmarowanego tłuszczem. Układamy ugotowane szparagi. 

Pieczemy ok 30 minut w 180'C. 


SMACZNEGO!:)


6 komentarzy: