sobota, 16 maja 2015

Szparagi z łososiem




Składniki (2 porcje)

  • ok 400g łososia
  • 10 szparagów
  • ziemniaki 
  • cytryna
  • zioła: pieprz, sól, koperek, pieprz cytrynowy + ulubione do ziemniaków
  • oliwa z oliwek 

Wykonanie 

Łosoś: Z ryby ściągamy skórę, myjemy i przyprawiamy. Pieczemy ok 20 minut w 180'C. Polewamy sokiem z cytryny przed jedzeniem. 

Ziemniaki: Obieramy, myjemy, kroimy na plastry i podgotowujemy. Gdy będą miękkie- odcedzamy i przyprawiamy, dodajemy odrobinę oliwy z oliwek. Zapiekamy. 

Szparagi: Gotujemy ok 3 minut w osolonej i osłodzonej wodzie. Dołączamy do łososia pod koniec jego pieczenia. 


SMACZNEGO!:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz