Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 2 pory
- roladka sera koziego
- 4-5 jaj
- małe opakowanie śmietany 12% (może być jogurt grecki, jednak może się "zważyć")
- tymianek, sól, pieprz
- szczypiorek
Wykonanie:
Pory myjemy, kroimy na wąskie półkola. Roladkę sera koziego kroimy w plastry.
Jaja i śmietanę miksujemy na jednolitą masę i mieszamy z porem. Dodajemy przyprawy i szczypiorek.
Masę wylewamy na uprzednio wyłożone ciasto francuskie w formie. Układamy plastry sera koziego.
Pieczemy ok 30 minut w 180'C. Najlepiej jednak oceniać gotowość dania do spożycia wzrokowo- masa jajeczna ma być upieczona. :)
Po upieczeniu należy dać tarcie trochę "czasu", na ostygnięcie.
SMACZNEGO!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz