piątek, 22 maja 2015

Tarta z kozim serem i porem



Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 pory
  • roladka sera koziego 
  • 4-5 jaj
  • małe opakowanie śmietany 12% (może być jogurt grecki, jednak może się "zważyć")
  • tymianek, sól, pieprz
  • szczypiorek

Wykonanie:

Pory myjemy, kroimy na wąskie półkola. Roladkę sera koziego kroimy w plastry.

Jaja i śmietanę miksujemy na jednolitą masę i mieszamy z porem. Dodajemy przyprawy i szczypiorek. 

Masę wylewamy na uprzednio wyłożone ciasto francuskie w formie. Układamy plastry sera koziego.

Pieczemy ok 30 minut w 180'C. Najlepiej jednak oceniać gotowość dania do spożycia wzrokowo- masa jajeczna ma być upieczona. :)

Po upieczeniu należy dać tarcie trochę "czasu", na ostygnięcie. 

SMACZNEGO!:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz