Sposób na wykorzystanie przejrzałych bananów. Słodka, zdrowa przekąska. Ciasteczka wychodzą miękkie, lekko wilgotne, po upieczeniu nie są jak ciasteczka kruche.
Ciasteczka
Składniki (wyszły mi 24 ciasteczka):
8 bardzo dojrzałych bananów (nadają słodyczy)
2,5 szklanki płatków owsianych
ok 220g bakalii (dałam rodzynki, migdały, słonecznik)
2 łyżeczki cynamonu
Wykonanie:
Banany rozgnieść na papkę, dodać płatki, bakalie i cynamon. Wymieszać na jednolitą konsystencję. Na blaszce wyścielonej papierem formułować ciasteczka. Piec ok 20 minut w 180*C.
SMACZNEGO!:)
fajny pomysł, zapisuję:)
OdpowiedzUsuńO kurczę, ale smakowite :) W ładnym opakowaniu mogą być miłym prezentem
OdpowiedzUsuńI właśnie prezentem były :)
Usuńzdrowiej już się chyba nie da ! :) i ciasteczka są pewnie super wilgotne od bananów :)
OdpowiedzUsuńteż chciałabym mieć taką paczuszkę pełną ciastek :-))
OdpowiedzUsuńooo, mogłam wysłać :D
Usuńbanaaanyy <3 zrobię sobie :D
OdpowiedzUsuńpolecam:)
UsuńPysznie wyglądają ;).
OdpowiedzUsuńpróbowałam, szczerze polecam :D
OdpowiedzUsuńa to sie bedzie trzymać razem czy rozwalać? to banany wszystko scalają? ja kiedys robilam owsiane na mleku skondensowanym, ale za płaskie mi wyszły...
OdpowiedzUsuńWszystko się ładnie trzymało, konsystencja była zwięzła. :) Scalają przede wszystkim płatki. Mleko skondensowane jest ciężkie to pewnie dlatego.
UsuńMusze zrobić, wtedy uwierze :P
UsuńRobiła Pani?:)
UsuńDziś się właśnie przemogłam :P dobre wyszły :))
Usuńnie jestem amatorką bakalii ale zrobiłam dzisiaj te ciasteczka z dodatkiem żurawiny, rodzynek i orzechów nerkowca i jak dla mnie pycha :)
OdpowiedzUsuńCieszę się niezmiernie :)
OdpowiedzUsuń