Paluchy z cista francuskiego, świetna alternatywa przekąski na imprezy w przystępnych cenach. :)
Paluchy:
Składnik (45 sztuk):
1 opakowanie ciasta francuskiego
garstka starkowanego sera podpuszczkowego
przyprawy: pieprz czarny, papryka ostra, zioła prowansalskie
mleko do posmarowania
Wykonanie:
Ciasto francuskie kroimy w małe prostokąty. Rozciągamy je i smarujemy mlekiem. Posypujemy przyprawami i serem. Pieczemy ok 15 minut w 180*C.
* Paluchy smakują równie dobrze bez sera.
** Paluchy możemy powykręcać w spiralkę, będą ładnie wyglądały po upieczeniu. :)
SMACZNEGO!:)
super! smacznie i szybko :)
OdpowiedzUsuńciekawe jak by smakowały np. z cynamonkiem. Następnym razem mozna zrobić jednego na spróbowanie :p Albo w jeszcze innej wersji...
OdpowiedzUsuńświetne są :)
OdpowiedzUsuńCiasto francuskie daje wgl. prawie nieograniczone możliwości przy małym nakładzie pracy, na pewno paluchy na sylwku zawitają ;)
OdpowiedzUsuń