niedziela, 7 października 2012

Szybka przekąska.

Paluchy z cista francuskiego, świetna alternatywa przekąski na imprezy w przystępnych cenach. :)

Paluchy:

Składnik (45 sztuk):
1 opakowanie ciasta francuskiego
garstka starkowanego sera podpuszczkowego
przyprawy: pieprz czarny, papryka ostra, zioła prowansalskie
mleko do posmarowania

Wykonanie:
Ciasto francuskie kroimy w małe prostokąty. Rozciągamy je i smarujemy mlekiem. Posypujemy przyprawami i serem. Pieczemy ok 15 minut w 180*C. 
* Paluchy smakują równie dobrze bez sera. 
** Paluchy możemy powykręcać w spiralkę, będą ładnie wyglądały po upieczeniu. :)

SMACZNEGO!:)

4 komentarze:

  1. ciekawe jak by smakowały np. z cynamonkiem. Następnym razem mozna zrobić jednego na spróbowanie :p Albo w jeszcze innej wersji...

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasto francuskie daje wgl. prawie nieograniczone możliwości przy małym nakładzie pracy, na pewno paluchy na sylwku zawitają ;)

    OdpowiedzUsuń