czwartek, 25 października 2012

Szybkie, lżejsze trufle

Trufle :) Wyszły naprawdę pyszne, szybkie, tanie i z małej ilości składników. Czyż to nie cudowne, zrobić coś z niczego?:) Dodam, że ich słodycz zależy od stopnia dojrzałości banana. Podarowałam je w prezencie zapakowane w celofan i sztuczną trawę. Bardzo ładnie się komponowało. Może i Wy podarujecie je komuś. ;)

Trufle 

Składniki (16 sztuk):

1 banan
15 herbatników
wiórki do obtoczenia

Wykonanie:
Banan rozcisnąć za pomocą widelca. Dodać pokruszone herbatniki, wymieszać. Formułować kuleczki, obtoczyć je w wiórkach. Chłodzić w lodówce. Wystarczy 20 minut. :)

SMACZNEGO!:)


13 komentarzy:

  1. Bananowe trufle? Świetny pomysł :) Na pewno smakują przepysznie, zwłaszcza w kokosowej otoczce

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapraszam na konkurs kulinarny na moim blogu. Trwa jeszcze tylko kilka dni. http://nietylkopasta.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale prosta sprawa, bardzo fajny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  4. To powinien być Twój sztandarowy deser:-) Bardzo trafiony:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. oo może sobie zrobię, bo bardzo proste ^^

    OdpowiedzUsuń
  6. ale fajny pomysł! ;)
    idealne na jakąś imprezę albo jak spodziewamy się gości ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Takie szybkie i proste, a jakie efektowne :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Powielę komentarze nade mną, ale fakt, bananowe trufle to doskonały pomysł! Z chęcią zjadłabym takowe do latte :)

    OdpowiedzUsuń