piątek, 21 marca 2014

Pasta jajeczna

Szybka i niekosztowna alternatywa na piątkowe, bezmięsne śniadania/kolacje. 

Składniki (mała miseczka pasty):
  • 2 jaja
  • mała cebulka
  • 1/2 kostki twarogu półtłustego
  • 1-2 łyżki majonezu (bądź 1 łyżka majonezu, 1 łyżka jogurtu nat.)
  • pieprz, opcjonalnie sól
  • szczypiorek 
Jaja ugotować na twardo, po wystygnięciu pokroić w kostkę. Dodać rozdrobniony twaróg, wymieszać. Cebulę poszatkować i dodać do pozostałych składników, wymieszać. Dodać majonez i doprawić do smaku. Posypać szczypiorkiem.

SMACZNEGO!:)

6 komentarzy:

  1. Ale tak bez rzodkiewki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szczerze mówiąc to nigdy u mnie się do takiej pasty nie dodaje rzodkiewki. Chyba, że jest bez jaj :)

      Usuń
  2. To polecam, ja zazwyczaj robię bez twarogu, ale właśnie z rzodkiewką, czasem i z tuńczykiem, też fajnie smakuje :)

    OdpowiedzUsuń