poniedziałek, 11 lutego 2013

Zakręcone ślimaczki.

Ślimaczki z ciasta francuskiego idealne jako przekąska na imprezę. Robi się je szybko i są bardzo smaczne. 
POLECAM.

Składniki ( ok 20 ślimaczków ):
  • ciasto francuskie
  • szynka ( u mnie polędwica sopocka) użyłam ok 150g
  • ser podpuszczkowy ok 250g
  • mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • zioła prowansalskie


*polecam dodać pieczarki, paprykę, cebulkę, co lubicie ;)

Wykonanie:

Płat ciasta francuskiego rozkładamy, smarujemy koncentratem, posypujemy ziołami, układamy szynkę, ser i rolujemy. Kroimy na małe kółka. Pieczemy ok 15 minut w 200*C. 

SMACZNEGO!:) 


6 komentarzy:

  1. dobrze, że akurat zaopatrzyłam się w dwa opakowania ciasta francuskiego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. robię bardzo podobne:) idealna przekąska:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajne, bo można później wziąć np. na uczelnię :)

    OdpowiedzUsuń