wtorek, 4 marca 2014

Ostatnie chwile z dynią

PRZEPRASZAM, za to, że tak dawno byłam, za fatalne zdjęcie, ale brak mi czasu... Gotuję oczywiście, że tak, ale na szybko, jem na uczelni, w drodze... tyle się dzieje. Ciężki rok. :) 
Podaję przepis na farsz do naleśników z dynią- może jeszcze u kogoś się zachowała. Na naleśniki przepis znacie, ja wykorzystałam mąkę pełnoziarnistą. 

Farsz dyniowy

Składniki:
500g puree/starkowanej/pokrojono drobnej dyni
1 cebula
1/2 opakowania sera Feta
2 ząbki czosnku
ulubione przyprawy*
ewentualnie olej do podsmażania

Wykonanie:
Cebulę kroimy drobno, podsmażamy. Gdy się zarumieni dodajemy poszatkowany czosnek. Dodajemy dynię i smażymy do miękkości. Przyprawiamy i dodajemy fetę. Wszystko mieszamy i smarujemy naleśniki. 

*Nie polecam dodawania soli ze względu na słony smak fety. 

SMACZNEGO!:)

4 komentarze:

  1. Mmm ;) Muszą być bardzo smakowite :D

    OdpowiedzUsuń
  2. no feta jest mega słona :) podobno opłukanie w wodzie pomaga.. naleśniki fajnie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń