sobota, 21 lipca 2012

Suflecik cukiniowy




Dziś dzień pełen wrażeń, pozytywnych i negatywnych, ale zmęczenie doprowadza do tego, że mam w głowie pustkę. Czuję w pokoju zapach stygnącego mojego obiadu jutrzejszego do pracy, robię się głodna. ;) A dzisiaj przesyłam przepis na suflet cukiniowy. Kupiłam foremkę w rosmmanie i musiałam ją wypróbować, a cukini w lodówce mam dużo, więc jak znalazł. 

Suflet cukiniowy

Składniki (na małą formę):
  • 3/4 małej cukini
  • 1 jajo
  • 1/2 serka wiejskiego light 
  • 4-5 łyżek otrąb owsianych
  • pieprz ziołowy, czosnek suszony, szczypta soli

Wykonanie:
Cukinię obrałam, starkowałam na tarce o grubych oczkach, dodałam do niej pozostałe składniki i wymieszałam. Piekłam 35 minut w 180*C. 

SMACZNEGO!:)

4 komentarze:

  1. Uwielbiam ten rodzaj zmęczenia ;). Muszę zdecydowanie przygotować taki suflet ;>.

    OdpowiedzUsuń
  2. Suflecik wygląda pysznie, chociaż znając mnie, zamiast pieprzu dałabym coś słodkiego i jak zwykle zjadła cukinię na słodko. ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. i tradycyjnie sereczek. Wygląda smacznie

    OdpowiedzUsuń
  4. Kozacki przepis, świetnie się sprawdza z sosem czosnkowym albo keczupem:)

    OdpowiedzUsuń