Dziś dzień pełen wrażeń, pozytywnych i negatywnych, ale zmęczenie doprowadza do tego, że mam w głowie pustkę. Czuję w pokoju zapach stygnącego mojego obiadu jutrzejszego do pracy, robię się głodna. ;) A dzisiaj przesyłam przepis na suflet cukiniowy. Kupiłam foremkę w rosmmanie i musiałam ją wypróbować, a cukini w lodówce mam dużo, więc jak znalazł.
Suflet cukiniowy
Składniki (na małą formę):
- 3/4 małej cukini
- 1 jajo
- 1/2 serka wiejskiego light
- 4-5 łyżek otrąb owsianych
- pieprz ziołowy, czosnek suszony, szczypta soli
Wykonanie:
Cukinię obrałam, starkowałam na tarce o grubych oczkach, dodałam do niej pozostałe składniki i wymieszałam. Piekłam 35 minut w 180*C.
SMACZNEGO!:)
Uwielbiam ten rodzaj zmęczenia ;). Muszę zdecydowanie przygotować taki suflet ;>.
OdpowiedzUsuńSuflecik wygląda pysznie, chociaż znając mnie, zamiast pieprzu dałabym coś słodkiego i jak zwykle zjadła cukinię na słodko. ;)
OdpowiedzUsuńi tradycyjnie sereczek. Wygląda smacznie
OdpowiedzUsuńKozacki przepis, świetnie się sprawdza z sosem czosnkowym albo keczupem:)
OdpowiedzUsuń