Deser dla zwolenników kaszy manny i truskawek. Lekko słodki, idealny na upalne dni. Można jeść w postaci ciepłej od razu po przygotowaniu, bądź zrobić zastygniętą masę. Ja preferuję to drugie. ;)
Truskawkowa kasza manna
Składniki (na 2 porcje):
- 6łyżek kaszy manny
- 2 szklanki wody
- 2 łyżeczki cukru trzcinowego (może być też biały ;) )
- 2 szklanki truskawek
Wykonanie:
Kaszę manną ugotować na wodzie. Truskawki zblendować z cukrem. Dodać do kaszy manny i gotować przez chwilę. Przelać do miseczek i poczekać do ostygnięcia. Włożyć do lodówki, aby zastygło. Ja trzymałam noc, ale wystarczą spokojnie 2 godziny. ;)
SMACZNEGO!:)
Muszę w końcu wypróbować mannę na zimno. Pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńI bardzo dobrze smakuje :)
UsuńRobiłam ostatnio całkiem podobną i stwierdzam: nieziemska! ;)
OdpowiedzUsuńZgadzam się zdecydowanie :D
UsuńSmakowicie wygląda;)
OdpowiedzUsuńCo Ty najlepszego narobiłaś? ;) mam ślinotok i to Twoja wina!
OdpowiedzUsuń