czwartek, 19 lipca 2012

Tortellini potrzebuje cukini

Danie- sałatka pod tytułem: zużyj to co się właśnie kończy i psuje. Szybkie i proste a przede wszystkim sycące. 

Tortellini z warzywami i tofu

Składniki:
  • ok 100 g tortellini (dałam z serem)
  • 1/2 małej cukini
  • ok 100 g tofu czosnkowego 
  • 1 cebula czerwona
  • 7 pomidorków koktajlowych 
  • mała garstka orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek 
  • przyprawy: pieprz czosnkowy, ziołowy, zioła prowansalskie, czosnek granulowany 
Wykonanie:
Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem. Między czasie cebulę myjemy, obieramy i siekamy, podsmażamy na oliwie z wodą. Cukinię obieramy, kroimy w kostkę dodajemy do cebuli. Podsmażamy. Orzechy prażymy. Do cukini i cebuli dodajemy orzechy, pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, pokrojone w kostkę tofu. Przyprawiamy, dodajemy ugotowane tortellini. Podsmażamy chwilę, aby smak przeszedł. 

SMACZNEGO!:) 


 

5 komentarzy:

  1. Dania z resztek produktów zawsze wychodzą najlepiej ;).

    OdpowiedzUsuń
  2. brzmi cudownie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie to wyszło i nic się zmarnuje, uwielbiam tortellini, w lidlu jest fajne z serem i szpinakiem, do tego jakieś warzywa, pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Znalazłam to w etykietce z bananami, a czytam i czytam i nie moge bananów znaleźć :P

    OdpowiedzUsuń