Danie- sałatka pod tytułem: zużyj to co się właśnie kończy i psuje. Szybkie i proste a przede wszystkim sycące.
Tortellini z warzywami i tofu
Składniki:
- ok 100 g tortellini (dałam z serem)
- 1/2 małej cukini
- ok 100 g tofu czosnkowego
- 1 cebula czerwona
- 7 pomidorków koktajlowych
- mała garstka orzechów włoskich
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- przyprawy: pieprz czosnkowy, ziołowy, zioła prowansalskie, czosnek granulowany
Wykonanie:
Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem. Między czasie cebulę myjemy, obieramy i siekamy, podsmażamy na oliwie z wodą. Cukinię obieramy, kroimy w kostkę dodajemy do cebuli. Podsmażamy. Orzechy prażymy. Do cukini i cebuli dodajemy orzechy, pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, pokrojone w kostkę tofu. Przyprawiamy, dodajemy ugotowane tortellini. Podsmażamy chwilę, aby smak przeszedł.
SMACZNEGO!:)
moja ulubiona cukinia! ^^
OdpowiedzUsuńDania z resztek produktów zawsze wychodzą najlepiej ;).
OdpowiedzUsuńbrzmi cudownie ;)
OdpowiedzUsuńPysznie to wyszło i nic się zmarnuje, uwielbiam tortellini, w lidlu jest fajne z serem i szpinakiem, do tego jakieś warzywa, pycha:)
OdpowiedzUsuńZnalazłam to w etykietce z bananami, a czytam i czytam i nie moge bananów znaleźć :P
OdpowiedzUsuń