Kolacja prawie jak codzienny obiad... ;) Ale za to pyyyszna. Placuszki składające się głównie z błonnika z dodatkiem suszonych pomidorów i serka wiejskiego, który podczas smażenia ulega roztopieniu i się ciągnie. :) Taka dietetyczna mozzarella... Tu dziękuję pannie M. za zainicjowanie pomysłu na to danie.
Placki otrębowe
Składniki:
- 3 łyżki otrąb owsianych
- 2 łyżki otrąb pszennych
- 3 pomidory suszone
- 2 łyżki serka wiejskiego
- 1 jajo
- kropla oliwy z oliwek
- przyprawy*: czosnek granulowany, pieprz ziołowy
*osobiście dodałabym jeszcze zieleniny, np. pietruszki, szczypiorku, ale nie miałam niestety.
Wykonanie:
Wszystko razem mieszam, smażę z obu stron. Dodaję serek wiejski, który został niewykorzystany.
SMACZNEGO!:)
mm, jadlam kiedys takie placuszki z serka wiejskiego, sa naprawde pyszne! :-)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam wytrawnych placków. Muszę spróbować takich na bazie serka wiejskiego:-)
OdpowiedzUsuńo proszę, nie wiedziałam, że serek wiejski się ciągnie po usmażeniu. W takim razie muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuń